Zeleni karavan Srbije u Pančevu

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić
posetio je grad Pančevo, u okviru akcije Zeleni karavan Srbije.

Dulić je prisustvovao Radnoj grupi za praćenje stanja životne sredine i realizaciji
akcionih planova i projekata rešavanja problema životne sredine u Pančevu.

Predstavljen je akcioni plan mera i aktivnosti na zaštiti životne sredine Rafinerije nafte Pančevo, HIP Azotara i HIP Petrohemija u skladu sa poslovnim i razvojnim planovima do 2012. godine.
Ovim Planom, koji su pripremili su predstavnici Rafinerije i Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, predviđeno je unapređenje životne sredine i poboljšanje kvaliteta vazduha, vode i zemljišta.

Situacija u Pančevu je mnogo bolja nego prošle godine, ali i dalje moramo raditi na poboljšanju ekološke slike ovog grada. Planirano je da Rafinerija izbaci olovo iz proizvonje bezina, tako da ćemo do 2012. godine imati benzin po evropskim standardima, rekao je ministar Dulić.

Zeleni karavan PančevoOn je istakao da je NIS u modernizaciju rafinerijskog postrojenja, do sada uložila 64 miliona evra, a da će još 52,5 miliona biti uloženo u projekte zaštite životne sredine.

Oliver Dulić se sastao i sa načelnicima Južnobanatskog i Srednjebanatskog upravnog okruga, predsednicima  i predstavnicima opština.

Tokom Akcije Očistimo Srbiju pokazalo se da 40 posto teritorije nema uređen komunalni sistem i da je životna sredina do sada bila sekundarni problem lokalnih samouprava, rekao je Dulić i dodao da bi opštine trebalo da više pažnje posvete upravljanju otpadom,  jer u reciklaži  treba videti šansu za razvoj privrede.

Govoreći o legalizaciji, ministar Dulić je prisutne čelnike lokalnih samouprava podsetio na važnost sprovođenja zakona iz ove oblasti.

U ovom momentu 620 hiljada objekata u Srbiji je u procesu legalizacije, istakao je Dulić i pozvao opštine da prilagode cene realnim mogućnostima građana.

U nastavku posete državni sekretari Ministarstva i pomoćnici ministra održali su radni forum
na temu Ekologija i zaštita životne sredine, kao i forum iz oblasti Građevine,
urbanizma i prostornog planiranja.

Related Posts with Thumbnails
| | Prethodni | Sledeći

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me